Neptun

           Neptun este ultima planeta din sistemul solar in ordinea distantei fata de soare. A fost descoperita in 1846 si a fost denumita dupa zeul roman al marilor.
Desenele lui Galileo Galilei ne-au aratat ca planeta Neptun a fost vazuta pentru prima data pe 28 Decembrie 1612 si din nou pe 27 ianuarie 1613. Galileo a confundat planeta cu o stea fixa ce era la conjunctie de fiecare data.
           in 1821, Alexis Bouvard a publicat tabele astronomice, efemeride, ale orbitei lui Neptun.[2] in 1843, John Couch Adams a calculat orbita celei de-a opta planete care corespundea oarecât cu cea a lui Uranus. A trimis calculele sale lui Sir George Airy, astronomul de la Curtea Regala, care a cerut explicatii, care nu au mai fost transmise. in 1846, Urbain Le Verrier, independent de Adams, a facut propriile sale calcule, dar a avut probleme in a incuraja entuzaismul compatriotilor sai pe aceasta tema. Tot in acel an, John Herschel l-a angajat pe matematicianul James Challis sa caute si el planeta.
           Dupa mai multe pronosticuri, Chalis a ajuns la niste rezultate mai relevante in iulie 1846. intre timp Le Verrier l-a convins pe Johann Gottfried Galle sa caute planeta. Desi era student doar, la Observatorul din Berlin Heinrich d'Arrest a sugerat ca o harta mai recenta a cetului, in regiunea pe care a prezis-o Le Verrier se potrivea cu cerul de atunci.
           Neptun a fost descoperit in acea seara de 23 Septembrie 1846, la 1° de locul pe care l-a prevazut Le Verrier si la aproximativ 10o de locul prevazut de Adams.

Planete